ODDO igračke na Facebook-u ODDO igračke na Instagram-u

Prijavi se

ODDO igračke - sve igračke na jednom mestu
Besplatna dostava
Nebulous Stars - ODDO igračke

Kako izbor bebi opreme i igračaka za bebe utiču na san vašeg deteta

Kako izbor bebi opreme i igračaka za bebe utiču na san vašeg deteta - ODDO igračke

28.03.2018.

“Jao, vidi ovog plišanog medu! Treba da uzmemo za bebu!”

“Ne budi luda, dobiće noćne more od toga.”

“Molim te, ne drami! To je samo igračka, ne može da ga uplaši.”

Kupovina bebi opreme i igračaka za bebe donosi mnogo radosti i zabave. Roditelji se često prisete sopstvenog detinjstva - toliko često da zaborave kome kupuju sve te igračke. Međutim, bebi oprema i igračke imaju mnogo veću ulogu u bebinom odrastanju nego što pretpostavljate. To su prve stvari sa kojima se vaš mališan susreće i kroz koje upoznaje svet oko sebe. Zato je važno da odaberete samo ono što će vašem mališanu ulepšati ne samo dnevno igranje, već i noćni odmor.

Kako onda da znate koje igračke treba kupiti, a koje ne? U nastavku teksta pripremili smo vam nekoliko saveta i smernica za kupovinu bebi opreme i igračaka za bebe.

Ležaljke za bebe

Iskusne mame će vam reći da je ležaljka za bebe imala presudnu ulogu u prvim mesecima po rođenju. Osim toga što bebi pruža svu udobnost prilikom ležanja, a vama obezbeđuje dodatno vreme i mir preko dana, ležaljka za bebe je i prvo mesto u kojem će beba početi da se igra. Ležaljke dolaze sa visećim delom i igračkicama sa kojima beba može da se igra bez bojazni da će se povrediti.

Većina ležaljki za bebe ima i naslon koji možete podešavati, u zavisnosti od toga da li beba sedi ili ne. Najbolji položaj za bebu je blago sedeći - ni sasvim ravno ni sasvim uzdignuto. Tu je i sigurnosni pojas za one nemirne bebe.

Ležaljke za bebe su veoma zanimljive jer dolaze u različitim dezenima koji će bebi pružiti dodatan mir i sigurnost tokom boravka u ležaljci. A kada je beba okružena slikama koje ulivaju sigurnost, njen san će biti bezbrižniji i dugotrajniji.


Kolica za bebe

Važan deo bebi opreme su kolica za bebe i to iz nekoliko razloga. To je prvo “prevozno sredstvo” koje će vaš mališan koristiti i to na duži vremenski period. Zato birajte kolica koja su prilagodljiva svim fazama odrastanja vaše bebe i u kojima beba može udobno da leži i sedi. Osim toga, kolica moraju biti dovoljno čvrsta da bi izdržala teret bez da se iskrive ili polome.


Da li ste znali da kolica za bebe imaju odlučujuću ulogu u kvalitetu bebinog sna? Kolica koja su izrađena od prirodnih materijala i imaju meku, sunđerastu podlogu pružiće bebi udobnost i sigurnost prilikom ležanja, a pomoći će joj i da brže zaspi. A za bebe koje se teško uspavaljuju noću, kolica su jedino sredstvo za umirenje i bezbrižan san.

Auto sedišta za decu

Sigurno su vam prijatelji ili rođaci otkrili tajnu uspešnog uspavljivanja - vožnja po parkingu. Bebe obožavaju zvuk automobila, pogotovo kada su nervozne zbog grčeva ili nespavanja. Zato vam je neophodan pravi model auto sedišta za decu da bi bebin boravak u autu bio udobniji, a ne samo bezbedniji.

U prvim mesecima, auto sedište treba da olakša bebin transport iz stana do automobila i da joj omogući udobnu vožnju u ležećem položaju. Kada beba poraste i počne da sedi, birajte auto sedište sa čvrstom potporom za leđa, da bi vožnja i dalje bila udobna.

Često će se desiti da beba zaspi u kolima, a ne želite da je probudite dok je budete prebacivali iz vozila do stana. Ako još uvek niste, vreme je da usavršite tehniku “kako da prenesete bebu iz sedišta u krevetac, a da se ne probudi”. Prvo, pažljivo iznesite sedište iz auta (poželjno je da sedište nije jedno od onih koja se fiksiraju, da bi se brže iznela). Drugo, kada uđete u stan, odnesite bebu u sobu i položite sedište na krevet. Sada stupa trenutak istine: koliko brzo možete da otkopčate sigurnosne pojaseve a da ne probudite bebu? Ako su pojasevi teški za skidanje, ne postoji način da to izvedete tako a da ne probudite bebu. Tada je najpametnije ostaviti je u auto sedištu.

Igračke za bebe

Pored ovih alternativnih mesta za spavanje - od kojih i te kako zavisi kvalitet sna vašeg deteta - igračke za bebe su druga najvažnija katerogija na koju treba da obratite posebnu pažnju. Igračke nisu samo sredstvo zabave ili edukacije; to su prve stvari sa kojima beba ima kontakt i za koje se vezuje. Posebnu važnost igračke imaju u emotivnom odrastanju - svi se sećamo te jedne, jedine igračkice ili lutke koja je bila samo naša i koju smo nosali svuda sa sobom, pa čak i kada smo je odavno prerasli.

Danas su na raspolaganju najrazličitije igračke za bebe: zvečke, muzičke vrteške, plišane igračke, lutke… Spisku nema kraja. Ipak, najbolje je kupovati igračkice koje će bebi biti ne samo interesantne preko dana, već i tokom noći. Muzičke vrteške su idealne za uspavljivanje, dok će mala plišana igračkica biti sjajna podrška za uspavljivanje kada beba malo odraste. Sigurno je da će se beba osećati sigurnije uz predmete koje poznaje i sa kojima je u stalnom kontaktu, a to će joj doneti i lepše snove.

Zvečke postaju zanimljive kada beba napuni četiri meseci, jer tada, zapravo, počinje da primećuje prve oblike i boje i da razlikuje određene predmete koje viđa svakog dana. Prilikom kupovine zvečaka, gledajte da vas ne povuče izgled već funkcionalnost. Glomazne zvečke ili zvečke sa neprijatnim zvukom mogu uplašiti bebu i ostati joj u ružnom sećanju. Zato birajte zvečke u nizu (koje možete kačiti i na kolica, ležaljku ili auto sedište) ili zvečke u obliku životinjica.

Plišane igračke

Dok beba još ne poraste i ne počne da se ozbiljnije igra sa igračkama, dobro je upoznati je sa plišanim igračkama. Trudite se da igračka ne bude prevelika (da ne bi uplašila bebu), već da bude zgodna za držanje - i otporna na gaženje ili vučenje. Plišane igračke su mekane, tako da beba ne može da se povredi igrajući se sa njima. Ipak, obratite pažnju na sitne delove na igračkama, naročito one koje beba može da proguta ili gurne u nos ili uvo.

Sjajno je što se plišane igračke mogu prati u veš mašini, jer je poznato da skupljaju prašinu, grinje i ostale mikroorganizme. Svaku igračku dobro ocedite i osušite da se punjenje ne bi ubuđalo ili ostalo vlažno.

Da bi beba imala miran san od prvog dana, trudite se da joj napravite bezbrižno i sigurno okruženje. Pored stabilnog kreveca i posteljine prijatnih, umirujućih boja, igračke imaju jednu od presudnih uloga u stvaranju idealne atmosfere za spavanje. A kada je beba okružena onim što poznaje i što joj stvara osećaj prijatnosti, spavaće lepše, duže i bezbrižnije.


Visa Visa Visa Master Maestro
Banca Intesa ad Beograd
Verified by Visa MasterCard SecureCode

ODDO Internet prodavnica igračaka
Tel: 064 616 06 73
         Podrška i poručivanje telefonom: Ponedeljak - Petak: 09:00 do 16:00h
E-mail: office@oddoigracke.rs

NEWSLETTER

ODDO igračke © 2013-2024 - Sva prava zadržana. Design & Developed by Web Factory

ODDO igračke © 2013
Sva prava zadržana.
Design & Developed by Web Factory

ODDO igračke na Facebook-u ODDO igračke na Instagram-u