ODDO igračke na Facebook-u ODDO igračke na Instagram-u

Prijavi se

ODDO igračke - sve igračke na jednom mestu
Besplatna dostava

011/228-00-74
064/616-06-73

Teddy Bear, Plišani meda

Teddy Bear, Plišani meda - ODDO igračke

11.11.2013.

Na jednom neuspelom lovu 1902.godine, predsednik Teodor Ruzvelt je odbio da ubije medveda koga su članovi ekspedicije uhvatili i vezali za drvo. Incident se pročuo i celokupna javnost je pozdravila potez predsednika Ruzvelta.
Jedan politički karikaturista je ovekovečio događaj, nacrtavši staru ženku medveda kao bespomoćno mladunče. Uz dozvolu predsednika Ruzvelta , Moris Mictom ruski emigrant i vlasnik prodavnice igračaka, sašio je umiljatu punjenu plišanu igračku u obliku medvedića i nazvao je Teddy Bear. Sa svojom velikom glavom i ušima i umiljatim očima, privlačni meda je postao pravi hit!
Nemački proizvođač igračaka Margarita Steiff je napravila punjenog medveda, po uzoru na ovog i počela masovnu proizvodnju 1903.godine. Punjeni medvedić je postao hit i kod odraslih i kod dece. Turisti koji su dolazili u Nju Džersi, masovno su kupovali medvediće kao suvenire, a u ženskim časopisima su se nudili dodaci za njih, kao i načini za šivenje odeće i slično.
Knjige, pesme, pa čak i igrani film 1907.godine, uticali su na rast popularnosti plišanih medveda. Ova fascinacija je opstala do danas, a čini se da je plišani meda postao jedna od najpopularnijih igračka u istoriji. U američku kuću slavnih igračaka je ušao 1998. godine.
UniCredit Bank AllSecure - Vaš Partner za Internet Trgovinu VISA MasterCard Maestro Verified by Visa MasterCard SecureCode

ODDO Internet prodavnica igračaka
Tel: 064 616 06 73
Radno vreme: od 09:00 do 20:00h
E-mail: office@oddoigracke.rs

NEWSLETTER

ODDO igračke © 2013-2018 - Sva prava zadržana. Design & Developed by Web Factory

ODDO igračke © 2013
Sva prava zadržana.
Design & Developed by Web Factory

ODDO igračke na Facebook-u ODDO igračke na Instagram-u